Mæ

mandag 6. mai 2013

Guttebunad.

Alt for lenge sia æ la ut nå her no, men ska prøv å skjerp mæ :-)
Siste prosjekt e omsider ferdig, strikka trønderbunad str 2 år.
Trudd det her sko bli ein grei sak , e jo bare rettstrikk å litt mønster,
men det vist sæ å vær ett nitidig arbei.
 Å strikke me pinna # 2 e itj det artiast æ gjør, tar litt meir tid liksom, men arbeide starta egentli da en kom t monteringa. ( Heldigvis har æ ho Bæste i bakhånd når æ står fast på sånt :-)  )
Har gjort det til en vane å ta det " verste " først i sånne prosjekt, så det ble tatt : jakke, bukse, vest, sokker og hossabånd e nevnte rekke følge.
Hossaband sko vær ein grei sak å få t :-) va jo alltids nån som koin vis mæ d :-)
Men d va d da, ingen av de kjente håndarbeidsguruan æ har t disposisjon ha laga sånt, så her va d prøve å feilemetoden å go tid som sko t.
D vart da t slutt :-)
Bunaden va egentli ett bestillingsverk av nån som æ montert jentebunad for i fjord, sko vær ferdig t den 17.mai, men æ ha glemt ka dæm heite, å æ har itj hørt nå ifra dæm enda, så vess dæm itj plutseli dukke opp å hente den snart, så lægg æ den ut for salg :-)

Mangle berre bunadsskjorta å sko så e den komplett.
" Håssaband " ett kjedelig å nitidig arbeid.
Ha sikkert vorre lettar vess en ha laga det i ein ainna type garn, Lammeulla e ganske så stiv / hard å jobbe med.
Flettes utenfra å inn i fargan rødt, grønt, svart og hvitt, i alt 16 tråder.
Vesten va egentli ganske så grei å få t, dvs heilt t æ sko monter den :-) jekk da glatt alt, sydde i søm etter mal å klipte ut begge frontstykker, men da æ satt å hekla rundt sårkanter så æ at æ satt da å jobba med to VENSTRE sider, snakk om Idiot :-( må da for guds skyld gå an å snu malen når en ska tråkle ut høyre sia. Får vel skyld på at d spøke her :-)
Æ både sjekka, dobbeltsjekka å trippelsjekka før æ merka av på vesten, la fra mæ arbeidet på sybordet før æ jekk ned å sjekka ka som skjedd, fekk nemmelig wordfeud mld fra Malin, men ho va på skolen, å tlf lå på kjøkkenbordet, å ellers tomt i huset, hmmm, merkelig.
Vel gikk berre opp igjen å starta å sy å klippe ut partan, men da va d jo selvfølgelig feil.
Ps, Hvis det e nån som ha gjort samme tabben med høyre side, så har æ to venstreparter, ska vi bytte ? :-)



1 kommentar:

  1. Må si æ e skikkelig imponert!!!!!
    Har lurt på hvor det har blitt av dæ,å kom over den her bloggen :) Godt å hør at du har god terapi for å glem sånne lite hyggelige emna,å lage så fine ting istede!! Kjempe bra!!
    Stor klem fra Laila

    SvarSlett